اتاق شيشه اي....

فرصتي براي طرح مباحث فرهنگي و اجتماعي

 

**************************************************************

اولين جلسه از سلسله جلسات اتاق شيشه اي

 

در تاريخ: جمعه 1389/01/20 از ساعت 17 الي 20 در محل سالن اجتماعات فرمانداري شهرستان فلاورجان با حضور:

 فرماندار محترم (آقاي هاديزاده) و  نماينده محترم ( حجة السلام حاج آقا موسوي)

وبا حضور جمع كثيري از اعضاء انجمن و نمايندگان تشكل هاي فرهنگي اجتماعي

 شهرستان  برگزار گرديد.

شرح  جلسه كه بصورت پرسش و پاسخ  شفاهي بود را مي توانيد در ادامه مطالعه فرمائيد.

 

**************************************************************

بسمه تعالی

 

در ابتدا آقای دکتر قاسمی ریاست محترم  هيأت مديره انجمن " با  تبریک سال نو متذکر شدند که توجه انسانها به شادی روح و روان در سلامت قلب موثر است و باعث میشود انسان با اینکه به سوی پیری و زوال گام برمیدارد هر روز آبدیده تر و فولاد تن تر میشود وبتواند در ابتدا در زندگی شخصی و خانوادگی و در مرحله بالا برای جامعه و نهایتا در کشور گام مؤثرتر بردارد و با تکیه بر تجربه و دانش خود بتواند راه تعالی را پویاتر بپیماید "

ایشان از شرکت کنندگان خواستار شدند که با طرح مسایلی که:

 1.در رابطه با شهرستان باشد.

 2.سوالات به صورت شفاهي پرسیده شود.

 3.در جهت ارتقاء سطح فرهنگی و اجتماعی شهرستان باشد.

4.در حیطه مسئولیتی آقایان باشد تا ایشان بتوانند جوابگوی معضلات و مسایل باشند.

همچنین ایشان ابراز نمودند که دستگاههای مربوطه تصمیم گیری ، مشتاق شنیدن نظرات و پیشنهادات اعضاء در رابطه با معضلات و مسایل شهرستان می باشند.

 

 

 سؤالات  مطرح شده در اين جلسه :

 

 امین نظری دانشجوی کارشناسی زبان و ادبیات عرب:

 برخورد با اتباع بیگانه که ساکن در شهرستان هستند و اینکه مراجع تصمیم گیری به خروج یا ماندگاری این افراد در شهرستان چه تدبیری اندیشیده اند و همچنین اثرات اقتصادی و اجتماعی که در شهرستان دارند؟

 

 مرتضی شفیعی دانشجوی کارشناسی برق:

حضور گسترده اتباع بیگانه  و ايجاد معضلات گونا گون، استفاده از امکانات دولتی مثل شیر و مرغ یارانه ای. . . . . وضعیت اسکان این افراد و تاثیری که بر مسکن و اقتصاد شهرستان دارند چگونه است؟

 

 مجید جمشیدی دانشجوی کارشناسی شهرسازی:

آیا چاره ای برای متوقف نمودن مهاجرت افغانها به شهرستان فلاورجان در نظر گرفته اید با توجه به اینکه هویت شهرستان بر اثر سکونت بيش از حد این مهاجران در حال تغییر است؟و اینکه هر ساله بودجه ای از طرف سازمان ملل برای اقامت اتباع بیگانه به کشور میزبان تعلق میگیرد این بودجه به چه مصرفی میرسد؟ لطفا توضیح بفرمایید.

 

 در ابتدا آقای هادیزاده برای آشنایی بیشتر شرکت کنندگان جلسه وظایف فرمانداری را اینگونه توصیف نموده اند:

" فرماندار نماینده عالی دولت در شهرستان و مدیریتش یک مدیریت راهبردی است. استاندار بر همه اهداف نظام و همه قانون اساسی را نظارت میکند،که در استان محل خدمت خود به صورت عالی اجرا شود و این وظیفه در سطحی محدود تر در شهرستان بر عهده ی فرماندار میباشد.

فرماندار مدیریت سیاسی و مدیریت امنیتی شهرستان را بر عهده دارد و عمده مسئولیتش نظارت بر کادر دستگاههای اجرایی دولتی است و موظف است عهده دار اجرای قانون اساسی در شهرستان باشد."

پاسخ آقای هادی زاده:

اخراج اتباع بیگانه که به سه دسته تقسیم میشوند:

1.مهاجران پاکستانی که در حیطه مسئولیتی نیروی انتظامی تحت نظر فرمانداری که بدون استثنا این افراد از شهرستان اخراج میشوند.

2.افغانیهایی که دارای کارت اقامت دائم هستند. اینان اجازه زندگی در شهرستان را دارند و فرمانداری اختیاری در اخراج این مهاجران ندارد.

3.مهاجران افغانی که دارای کارت اقامت دائم نیستند که افراد بالای 18سال را تشکیل میدهند که هر ماهه اردوگاه پذیرش اتباع بیگانه در اصفهان ظرفیت محدودی را به شهرستانها اعلام میدارد و فرمانداری نمیتواند خارج از ظرفیت پذیرش افراد را از شهرستان اخراج نماید.  با توجه به اینکه فرمانداری شهرستان فلاورجان  جزء سه شهرستان برتر در کل استان شناخته شده در طرد اتباع بیگانه  مي باشد ولی بیشترین استقبال را در سطح شهرستان 1.شهر فلاورجان 2.شهر قهدریجان3.روستای جوجیل 4.روستاهای بخش پیربکران  از خود نشان داده اند. 

 با این رویه که مردم خود خواستار سکونت این افراد در شهرستان هستند مقامات اجرایی چون فرمانداری حوزه فعالیت و مسئولیتی نمیتواند داشته باشد و این به تصمیم گیری خود افراد بستگی دارد که منازل مسکونی خود را در اختیار این افراد قرار میدهند طبیعی است که فساد اخلاقی با حضور اینان بیشتر خواهد بود البته در فلاورجان نقش اتباع بیگانه در جرایم سال به سال کاهش پیدا کرده، لازم به توضیح است که در اوایل مسئولیت بنده حتی اين اتباع باندهای آدم ربایی داشتند که امروزه دیگر خبری از این معضلات نیست. همچنین  سکونت ایشان بر مسکن و استفاده از یارانه های دولتی به نسبت تاثیرگذار خواهد بود و حضور بیشتر و مداوم اینان بر این مسایل بیشتر تاثیرگذار است و هیچ قانونی در این مورد به فرمانداریها داده نشده که بتواند با واگذاری منازل در شهرها به مهاجران افغانی برخورد نمایند. این مشکل راه حلش در دست افراد جامعه است نه مسئولان اجرایی که هیچ مصوبه و قانونی بر اینکه منازل را به چه کسانی اجاره بدهند وجود ندارد.نمیتوان افراد را مجبور به فروش یا عدم فروش به مهاجران کرد و دستگاهها را مسئول دانست.

 

آقای امین نظری:

 درباره فعالیت های ورزشی در شهرستان فلاورجان كه با وجود سرمايه هاي فراوان اما متاسفانه هیچ نهادی برای سرپرستی و نظارت بر ورزشكاران وجود ندارد که بتواند مشوقشان برای ماندن در تیم های منطقه باشد. با اینکه جوانان شهرستان به صورت حرفه ای در عرصه ورزش فعالیت میکنند اما متأسفانه به دلیل فقر مالی قادر نیستند در تیم هاي شهرستان به عرصه میدانهاي ورزشی راه یابند. نمونه بارز این قضیه تیم هندبال شهرستان است که هر ساله بازیکنان جذب تیم های قدرتمند استانی یا شهرستانهای دیگر میشوند.

با توجه به اینکه تابلو ورودي شهر با عنوان  "به شهر تاریخی و ساحلی فلاورجان خوش آمدید" ، چه اقداماتی در جهت حفظ بناهای تاریخی  و منطقه ساحلی و گردشگری شهرستان به عمل آورده اید؟ آیا تا کنون تدابیری برای جذب گردشگر به کار برده اید؟ و آیا منبع مشخصی برای شهرستان وجود دارد با توجه به وجود شهرک صنعتی اشترجان که باید منبعی پر درآمد برای شهرستان فلاورجان باشد؟

پاسخ آقای موسوی:

در سال گذشته سی میلیون ریال بودجه برای تیم هندبال در نظر گرفته شد که متاسفانه هیچ نتیجه ای در بر نداشت در حال حاظر با آقای سعیدلو و معاون ایشان صحبت کرده ايم که سهمیه یک تیم را به شهرستان فلاورجان اختصاص دهند ولی هنوز موافقت ننموده اند ولی ما به صورت جدی پیگیر این مسئله می باشیم. البته اگر فردی به صورت جدی حمایت تیم های ورزشی را به عهده می گرفت بسیار موثرتر بود تا تیم های ورزشی بتوانند در مکانی مناسب فعالیت های ورزشی خود را داشته باشند.

با مقایسه شهرستان فلاورجان با شهرستان های همجوار هم چون مبارکه ولنجان متوجه خواهید شد که شهرستان فلاورجان نسبت به چنين شهرهايي بسیار فقیرتر است و این به خاطر این است که مراکز تفریحی شهرستان های اطراف توسط منابع بزرگ همجوار خود مانند ذوب آهن، شرکت TMT ،پلی اکریل و مجتمع فولاد ساخته شده. فلاورجان با اینکه از نظر میراث فرهنگی غنی است و نمونه بارز آن پل منحنی است که بسیار منحصر به فرد است اما متاسفانه از هیچ مرکز و نهادی بودجه ای برایش در نظر گرفته نشده یکی از دلایل عمده عدم مسافر و گردشگر در شهرستان عدم وجود حتی یک مسافرخانه ی عادی برای اقامت و گردشگران خارجی و یا حتی داخلی که بتوانند در طول اقامتشان در شهرستان از امکانات آن استفاده کنند می باشد. وجود این امکانات از عهده ی بخش دولتی خارج است و بخش خصوصی هم به دلیل همجواری با اصفهان عهده دار مخارج آن نمی شود.البته به تازگی ما در صدد این هستیم که بتوانیم که با متمولین شهرستان چه آنها که رفته اند و چه آنانکه هنوز ساکنند دعوت به عمل آوریم که ما را در طرح های سرمایه گذاری یاری کنند.

دومین طرح اصلاح ماده 38 و 39 مالیات بر ارزش افزوده است که نمایندگان آن را امضاء نموده اند که در حال تصویب در کمسیون اقتصادی است که پس از تصویب در صحن علنی مجلس مصوب می شود که اگر انشاا... این طرح عملی شد بسیاری از مشکلات شهرستان حل خواهد شد بر اساس این طرح یک درصد سود فروش بعلاوه یک و نیم درصد آلایندگی که صنایع فقط در اختیار شهرستان می گذاشتند در اختیار استاندار قرار می گیرد و استاندار به نسبت درصد آلایندگی که برای کدام شهرها مضرتر است (به نسبت جمعیت شهرستان ها ، نزدیکی به مکان و ... ) در اختیار شهرستان های همجوار قرار می گیرد.

خانم جابری کارشناس حقوق و وکیل پایه یک دادگستری و مسئول کانون بانوان ایمانشهر:

با توجه به وجود سازمان های مردم نهاد یا NGO در سطح شهرستان و فعالیت های چشمگیر و پویای این تشکل ها هنوز در سطح کشور بودجه ای برای این سازمان ها در نظر گرفته نشده تا این سازمان ها بتوانند به صورت مستقل و خود کفا فعالیت های خود را ادامه دهند. از جمله مشکلات این تشکل ها: 

1.عدم وجود مکان برای دفتر انجمن.

2.عدم وجود بودجه برای سازمان دهی و گسترش فعالیت ها.

از جناب آقای موسوی درخواست نمودند با توجه به حضور ایشان در کمسیون فرهنگی مجلس این طرح را پیگیری نمایند تا علاوه بررشد NGOها ، خانم ها نیز بتوانند در سطوح مختلف اجتمایی بیشتر فعالیت نمایند.

پاسخ آقای موسوی:

ایشان قول مساعد دادند تا مسئله بودجه برای سازمان های مردم نهاد را پیگیری نمایند.

 

آقای مجید کیانی کارشناس برق و مخابرات:

برای عید نوروز و اسکان مسافران نوروزی در شهرستان فلاورجان تدبیر مناسبی اتخاذ نشده بود با توجه به موقعیت طبیعی و وجود مناظر بکر و زیبا شهرستان و حضور فراوان مسافران در استان اصفهان آیا فکر نمیکنید این باعث ضعف شهرستان است که نتواند باعث جذب گردشگر شود؟ تا هم درآمدی برای شهرستان باشد وهم از نظر جاذبه گردشگری در سطح کشور معرفی شود؟

پاسخ آقای هادی زاده:

رئیس ستاد اسکان مسافران نوروزی در کل شهرستان بوده ام و با کمک ديگر سازمان هاي مربوطه ، که عمده پذیرش در دو اردوگاه شهید کشوری و استانی شهید بهشتی صورت گرفت و با توجه به خدمات رسانی عالی و ارزشمندی که داشتیم و در حوزه بهداشتی- درمانی هلال احمر استان مساعدت هاي شایانی در این زمینه با ما داشتند دلیل کم استقبالی مسافران از شهر و شهرستان ما به دلیل همجواری با اصفهان است و همان عدم وجود هتل یا مسافرخانه برای اسکان مسافران می باشد.

 

آقای کیوان رئیسی پور کارشناس مدیرت دولتی و مسئول کانون فرهنگی هنری شعبانیه و اشراق شهرستان فلاورجان:

1.ما در شهرستان کمیته فرهنگی و اجتماعی به صورت قوی و فعال که بتواند در زمینه مسایل روزمره جامعه فرهنگ سازی را انجام دهد نداریم.از شما به عنوان مقامی مسئول خواهشمندم که ما را در تشکیل چنین جلساتي یاری فرمایید.

2. مشكلات و نارسايي هاي كانون هاي فرهنگي و اجتماعي جوانان که در زمینه های فرهنگی  و ورزشی و موسیقی فعالیت داشته باشند .

 

3.حضور نوجوانان در سفره خانه های سنتی و قهوه خانه ها و استعمال دخانیات توسط این افراد و اینکه هیچ مقام یا قانونی راهکاری برای جلوگیری از اینگونه انحرافات در نظر نمیگیرد.

پاسخ آقای هادی زاده:

ما در شهرستان بعد از كاشان بيشترين كانون هاي فرهنگي هنري مساجد را داريم كه در جهت رفع مشكلات اين نهاد ها با كانون مساجد استان ارتباط و پيگيري خوبي صورت گرفته است.

در مورد سفره خانه هاي سنتي این موضوع در حیطه مسئولیتی اماکن،نیروی انتظامی و شبکه بهداشت و درمان میباشد.

 

آقای مهران محمدی کارشناس عمران:

1.تأسیس یک ایستگاه هواشناسی برای شهرستان ضروری است لطفاً رسیدگی بفرمایید.

پاسخ آقای موسوی:

بنده از روز اول که به عنوان نماینده انتخاب شدم پیگیر مسئله هواشناسی بوده ام،همانطور که میدانید برای تمام شهرستان ها دمای هوا و وضعیت جوی اعلام میشود حتی خوروبیابانک که به تازگی شهرستان شده. با پیگیری زیاد و جلساتی که در تهران و استان به همراهی آقای فرماندار  داشتیم از ما خواستند 10000متر زمین تحویل بدهیم؟ فلاورجان زمین ملی ندارد و زمین های کشاورزی مالک دارند که توان مالی ما در آن حد نیست که بتوانیم بخریم، پنجشنبه گذشته معاون وزیر جناب آثای مهندس سنایی ریاست محترم سازمان هواشناسی کشور و معاون وزیر راه و ترابری را در معیت فرماندار به شهرستان آوردیم و ایشان مکانی را در شهر کلیشاد انتخاب کردند و انشاا... این کمبود رفع خواهد شد.

2.عملکرد نیروی انتظامی در شهرستان ضعیف است لطفا پاسخ دهید.

پاسخ آقای هادی زاده:

در حال حاظر دستگاه قضایی ما از مجموع كل ظرفيت خود تنها با 34% توان خود مشغول به خدمت میباشند یعنی هر 4/3 نفر ، وظیفه 10نفر را عهده دارند،دستگاه قضایی با حجم کار بالا و فقدان نیروی انسانی عهده دار امنیت و سلامت جامعه میباشد در سال گذشته نیروی انتظامی شهرستان از نظر عملکرد رتبه اول را در استان کسب کرده است، شایان ذکر است فرمانده انتظامی ما از دست سردار احمدی مقدم لوح تقدیر گرفته است. اگرچه از دید مردم نواقص زیادی در پاسخ گویی و حضور به موقع در حوادث وجود دارد اما با کثرت ماموریت و تکالیف سنگین، این ارگان معضلات اساسی و مهم جامعه را به نحو احسن جوابگوست.

 

خانم محبوبه مرادی کارشناس حقوق:

روستای زازران از نظر امکانات بسیار در مضیقه است و توجه شایسته ای از نظر عمرانی به آن نمیشود و با توجه به جمعیت این روستا احساس میشود که مستعد شهر شدن و استفاده از امکاناتی نظیر شهرداری میباشد.

پاسخ آقایان موسوی و هادی زاده:

روستای زازران با مشکلات زیادی روبرو است البته در این مدت خدمت بنده به اندازه نصف کل بودجه روستاها در زازران برای برنامه های عمرانی هزینه نموده ایم،بودجه سال 87 برای 60روستای ما 1500000000ریال بوده که نصف  این مبلغ در این مکان به مصرف رسیده است و در سال 88بودجه5000000000ریال بوده که 4500000000ریال که باز به این روستا تعلق گرفت و بی توجهی نبوده بلکه توجه ویژه ای به زازران شده چون از نظر جمعیت  بزرگترین روستای استان اصفهان است قبلا مصوبه شهر و شهرداری سکونت 10000نفر بوده اما مصوبه اخیر مجلس 3500نفر است و این نوید را میدهیم به زودی شهرداری به روستای زازران تعلق میگیرد.

 

آقای شفیعی:

کوچه هایی که در نزدیکی دانشگاه آزاد قرار دارد متاسفانه آسفالت نشده و فاضلاب نیز برای آنها کشیده نشده و با مراجعه به شهرداری و شرکت آب و فاضلاب منطقه هیچ نتیجه ای نگرفته ایم لطفا رسیدگی شود.

پاسخ آقای موسوی:

مبلغ 750000000ریال برای فاضلاب فلاورجان در نظر گرفته شده تا این پروژه بیست پنج ساله با موفقیت اتمام پیدا کند.

 

عباس احمدی کارشناسي علوم سیاسی:

1.نظر شما در مورد وضعیت عملکرد فعلی شوراهای شهر و روستا چیست؟ و البته در در انتخابات شوراها که در چند ماه آینده در پیش است آیا قرار بر سنتی بودن انتخابات و عدم حضور جوانان در شوراها میباشد؟ از شما مسئولان محترم خواستارم اگر میخواهید آینده شهرستان تضمین شود به جوانان توجه ویژه ای داشته باشید. 

2.آینده مسئله اشتغال شهرک صنعتی وزیرآباد چگونه است؟   

3.مطب پزشکان با وضعیت نامناسب مکانی و بهداشتی روبرو است و متاسفانه با وجود درآمد بالا هیچ اقدامی صورت نمیگیرد و مسئولان نیز از یک طرف به کسبه ها سخت گیری میکنند از طرف دیگر به مطب هایی که به دخمه بی شباهت نیست رسیدگی نمیکنند.

پاسخ آقای موسوی:

عضویت در شوراها مستعد شرایط خاصی از جمله سن و تحصیلات می باشد و اگر جوانان در این مرحله وارد شوند و به عضویت شورا در بیایند با برنامه های خود کمک شایانی به شهرستان نموده و قطعا نیروی جوان قدرت کارایی بیشتری دارد و فرماندار عزیز کمک خواهند کرد تا از وجود این عزیزان استفاده شود.

شهرک صنعتی وزیرآباد تقسیم زمین و نقشه برداری و قطعه بندی شده و مصوبه بر این است که نیروی کار باید از خود شهرستان باشد.

در اکثر شهرستان ها مجتمعی برای پزشکان ساخته شده اما در شهرستان ما این ساختمان در استفاده دانشگاه آزاد به عنوان خوابگاه میباشد به این دلیل است که در شهرستان ما پزشکان با صرف هزینه کمتر درآمد بیشتری داشته باشند و این مسئله در شان مردم فلاورجان نیست امیدوارم که فرماندار و شهردار محترم به صورت جدی با این معضل برخورد نمایند.

پاسخ آقای هادی زاده:

ما به جوانان ، اطمینان داریم و از شما جوانان خواهش دارم که نگذارید در انتخابات شوراها در  آذرماه همان روال سنتی شوراها تکرار شود اگر قرار است در هر شهر و روستا پنج عضو شورا داشته باشیم پنج عضو معقول داشته باشیم.

 

4.آیا تغییر کد به 311صحت دارد؟

5.مسئولانی که باید تغییر کنند اما هنوز در پست خود ماندگار هستند با وجود عدم رضایت مردم از آنان این ماندگاری حاشيه امني برایشان به وجود آورده.آیا رسیدگی خواهد شد؟

6.کیفیت نان نانوایی های دولتی پایین است و مردم به نانوایی هاي خانگي روی آورده اند که مکان این نانوایی ها از نظر بهداشتی در وضعیت مناسبی نیست و همچنین برخي از آنها ، آردی را که از بهزیستی یا کمیته امداد میگیرند را ، خودشان میفروشند.

 

پاسخ آقای هادی زاده:

تغییر کد شهرستان از0312به 0311قطعا به نفع شهرستان است ما 1450000000000ریال در اجرای فیبر نوری هزینه کرده ایم یعنی همه مقدمات برای تغییر کد فراهم شده و تنها یک مجوز لازم داریم.

در مورد تغییر مدیران لازم به ذکر است که بالغ بر 80%مدیران شهرستان مدیران خوبی هستند مشکل با خودمدیران نیست بلکه مشکل با اداره کل آنها است.

 

خانم کلانی:

1.درشهرک صنعتی اشترجان با داشتن 250شرکت و با وجود آلایندگی زیادی که برای شهر ایمانشهر دارد هنوز هیچ سازمانی برای رسیدگی به این مشکل تاسیس نشده است.

2.با وجود این آلایندگی که اثر مستقیم بر روی خود شهر و اراضی کشاورزی دارد نیروی کار این شرکتها بومی نیستند و از دیگر شهرستان ها میباشند.

پاسخ آقای موسوی:

شهرک صنعتی اشترجان یکی از بزرگترین شهرک های استان اصفهان است و از اولین شهرک های صنعتی است که متأسفانه از روزی که این شهرک احداث شده مسئولان شهرستان هیچگونه توجهی به بحث آلایندگی نکرده اند و اگر برای شهرستان درآمدی دارد مشکلات قابل توجهی نیز دارد اما ما پیگیر هستیم که اداره حفظ محیط زیست که مصبوبه سفر سوم هیات دولت است در آینده نزدیک این اداره در شهر ایمانشهر تأسیس شود و با شرکت هایی که آلایندگی دارند از طریق جریمه های سنگین برخورد جدی شود تا انشاا... این مشکل بر طرف شود.

بحث بومی شدن نیروی کار را با شرکت ها مکاتبه نمودیم؛آنها در جواب اظهار داشتند:

آیا وجدان شما میپذیرد نیرویی که 10تا20سال سابقه کاری دارد را اخراج نموده و نیروی بومی استخدام نماییم. که جوابی منطقی است.

 

.... تصاوير مربوط به اتاق شيشه اي ...